Volledig scherm
Een pup in opleiding. © Hulphond Nederland

Hulphond Nederland zoekt gezinnen in Oss en Den Bosch waar pups een jaar mogen wonen

OSS/DEN BOSCH - De stichting Hulphond Nederland is in de buurt van Oss en Den Bosch op zoek naar gastgezinnen waar pups het eerste jaar van hun leven mogen wonen. 

De stichting leidt hulphonden op voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis. Ook jongeren met gedrags- of emotionele problemen, psychiatrische problematiek, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen zijn vaak gebaat bij de inzet van hulphonden.

Commando's

Hulphonden wonen in het eerste jaar van hun leven in een huiselijke omgeving. Hier worden ze opgevoed tot rustige en sociaalvaardige honden en leren de eerste basiscommando’s. Bij het gastgezin komen ze in allerlei situaties terecht en leren op iedere denkbare plek hun rust te vinden en zich sociaal te gedragen. 

Hun verantwoordelijke taak in de toekomst vraagt om een consequente opvoeding. Daarom worden gastgezinnen intensief begeleid vanuit Hulphond Nederland. De stichting is specifiek op zoek naar gezinnen in de omgeving van Oss en Den Bosch met een rijk sociaal leven die zin en tijd hebben om een pup op te voeden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”