Volledig scherm
Presentator Jim van den Beuken en enkele afgevaardigden van Vos Logistics tijdens één van de pitches. © Jaap van der Doelen

Ideeën te over voor het aanstaande Oss4GlobalGoals festival

OSS - Diverse Osse organisaties, scholen en bedrijven ontmoeten elkaar in de Pauluskerk om deze zomer al een ambitieus festival neer te gaan zetten: Oss4GlobalGoals

In de Pauluskerk zijn woensdagavond ruim 70 mensen van diverse organisaties uit Oss bijeengekomen, om een festival op poten te zetten dat op 16 juni plaats moet gaan vinden. Daar worden de zeventien Global Goals uitgedragen; een lijst van universele doelen voor gelijkheid en een betere wereld, opgesteld door de Verenigde Naties. Oss is ten slotte uitgeroepen tot meest inspirerende 'Global Goals' gemeente van Nederland, dus een toepasselijkere plek voor zo'n evenement is moeilijk te vinden.

In het gezellig gekeuvel dat ontstaat wanneer de aanwezigen elkaar mogen leren kennen, moet presentator Jim van den Beuken herhaaldelijk om aandacht vragen. Schroom om ideeën te delen voor de invulling van Oss4GlobalGoals is er gelukkig dus allerminst. ,,Prediken werkt niet, je moet mensen betrekken", spreekt van den Beuken de zaal toe, ironisch genoeg vanaf de oude kansel. ,,Een stand met een praatje en een flyer, dat is de saaiste ervaring mogelijk. Hoe maak je er een beleving van?"

Om dat te bepalen, verdelen de aanwezigen zich in groepen per thema waar zij het meest voor voelen. Daarna is het aan elke groep de taak om hun kernboodschap te omschrijven en in enkele minuten hun zojuist gevormde idee te presenteren. Die zijn er genoeg, blijkt uit de vele enthousiaste pitches die volgen. voor wat er de komende zomer. Op 16 juni wordt voor iedereen duidelijk welke daarvan in het Barbarapark, op het Walplein, de Wal en langs de Maasdijk, daadwerkelijk vorm gaan krijgen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”