Volledig scherm
PREMIUM
Cor van Rongen geeft dansles in het wijkcentrum van Schadewijk. © BD / Peter van Huijkelom

Iedereen kan 'Dansen met Cor' in Oss: 'ge lacht oew eigen kapot'

OSS - Bij 'Dansen Met Cor' staat het plezier voorop. Cor van Rongen: "Als ik hier met de mensen bezig ben, ge lacht oew eigen kapot."

"Als ik tien paren heb die kunnen dansen, heb ik het veel moeilijker dan met tien paren die niet kunnen dansen", aldus Cor van Rongen, de man die Oss heeft leren dansen. Wat het zo moeilijk maakt om juist die ervaren paren dansles te geven? "Wat ik allemaal moet veranderen, wat ze fout doen!", antwoordt hij met een gulle lach. Van Rongen is al een aantal jaren met pensioen, is inmiddels 72 jaar oud en een nieuwe heup rijker, maar heeft zijn jeugdig enthousiasme voor het dansen nog altijd behouden, zo blijkt in Wijkcentrum Schadewijk. Hij geeft er opnieuw dansles, met dezelfde kwajongensblik in zijn ogen als hij vroeger in zijn dansschool in de Monsterstraat gehad moet hebben.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”