Volledig scherm
Anja van Hirtum-Smits en Roxanne van den Boogaard. © Bert van der LInden

Inwoonsters van Berghem mogelijk 'leraar van het jaar'

BERGHEM - In Amersfoort worden zaterdag 8 oktober, tijdens het lerarencongres, de leraren van het jaar bekend gemaakt. Bij twee van de vier onderwijscategorieën, primair onderwijs en middelbaar beroeps onderwijs zijn inwoners van Berghem genomineerd. Roxanne van den Boogaard (26) bij het MBO en Anja van Hirtum – Smits (42) bij het PO.

,,Het zaadje is gaan groeien in de voormalige Josefschool in Berghem. Roxanne zat er op school en Anja liep er stage. En dus is het niet toevallig dat wij beiden genomineerd zijn als leraar van het jaar,” lachen ze. Op het lerarencongres zullen 3 genomineerden per onderwijssoort, zich presenteren. Minister Bussemaker zal uiteindelijk de uitslag bekend maken.

Fonkeling
Van Hirtum verruilde 10 jaar geleden het bedrijfsleven voor het onderwijs en werkt sindsdien op de Fonkeling met leerlingen van groep 6, 7 en 8. Roxanne werkt aan het Helicon in Geldermalsen. ,,Ik heb onderwijskunde gestudeerd en daarna pedagogiek. Na mijn stage in Geldermalsen kreeg ik er een baan.”
,,Je moet het graag willen want er komt veel bij kijken. Je schrijft een motivatiebrief, maakt een promotiefilmpje waarin je je visie geeft op onderwijs en wat je zou doen als je onderwijsambassadeur zou zijn.”

Ambassadeur
De ‘leerkrachten van het jaar’ zijn automatisch een jaar lang ambassadeur voor hun sectie. Zij worden een dag in de week vrij geroosterd om op allerlei manieren het onderwijs landelijk te promoten. De nominatie is al een hele eer maar beiden gaan voor de titel.

Oss, Uden e.o.