Volledig scherm
Jack Geurts in zijn oude Jeep © Wout van Assendelft

Jack Geurts uit Oss voelt zich weer twintig in zijn oude Jeep

OSS - Als Jack Geurts (62) uit Oss met de wind in de haren in zijn Nekaf Jeep M38A1 rijdt, herleeft hij vroegere tijden. Van zijn militaire dienst, tot verre vakanties en modderige offroadtochten: het komt allemaal weer terug.

„Het is een stukje nostalgie. We hebben samen zoveel meegemaakt, het is mijn kindje geworden.”

Afgedankt
Hij kocht de Jeep in 1995 bij de Domeinen in Soesterberg, op een veiling van afgedankte legerspullen. „De Nekafs werden massaal gedumpt omdat het leger overging op Landrovers. Hij zag er niet zo best uit, de handelaren waren er niet in geïnteresseerd. Maar ik zag er wel wat in.''
Voor 6.000 euro nam Geurts de wagen mee. „Hij is nu vrij zeldzaam: er zijn er maar 7500 van gemaakt en de meeste exemplaren zijn in de Hoogovens verdwenen.”

Lees maandag 22 augustus in het Brabants Dagblad editie Oss en Uden omgeving en Veghel en Uden het hele interview met Jack Geurts over zijn oldtimer

  1. Afgebrande Petjesbar als rode draad door pronkzitting Nachtgravers Overlangel

    Afgebrande Petjesbar als rode draad door pronkzitting Nachtgravers Overlangel

    HERPEN - Veel inwoners van Overlangel, Neerloon en Keent werden zaterdag in zaal Thekes in Herpen de maat genomen. Er passeerde ook een gevoelig onderdeel op deze zitting. Een minutenlang applaus klonk in de zaal nadat Toon van der Loop de oud-voorzitter van de Nachtgravers Jos Janssen, die ten tijde van de muziektheatervoorstellingen in april 2017 plotseling overleed, postuum lof toezong. Dochter Susan mocht 24 rozen in ontvangst nemen.

Oss, Uden e.o.