Volledig scherm
Jan van den Elzen is 50 jaar in dienst van het Hendriks SGR in Berghem. © Hendriks SGR

Jan uit Oss is een halve eeuw in dienst als schilder en nog niet klaar

BERGHEM - Bij Hendriks SGR in Berghem hebben ze het nog niet eerder meegemaakt, een medewerker die 50 jaar aan het bedrijf verbonden is. ,,Elk jaar wel vijf of zes jubilarissen, maar nooit iemand die zo lang in dienst was. Komt door het afschaffen van de regelingen voor vervroegde uittreding en de hogere pensioenleeftijd", weet directeur Wichert Spanjers.

Jan van den Elzen, de eerste gouden jubilaris van het Berghemse onderhoudsbedrijf, heeft er wel eens buikpijn van gehad dat zijn oudere collega's allemaal jaren eerder met pensioen konden dan hij, zo geeft hij eerlijk toe. ,,Maar daar heb ik me overheen gezet. En met werken  heb ik geen moeite. Daar blijf je gezond bij. Over een jaar is het mijn beurt."

En dus stond de schilder die volgende maand 65 jaar wordt zondagavond netjes zijn brood te smeren voor de volgende werkdag, terwijl zijn vrouw was ingelicht dat hij maandag was vrijgesteld van werk. Om kwart voor zes 's morgens belde er een cateringbedrijf aan met een compleet ontbijtbuffet. ,,Daar heb ik toch allemaal geen tijd voor, ik moet werken", reageerde Jan. ,,Misschien ben je vandaag wel vrij, zei die kok." En zo was het. 

Tegen negen uur verscheen hoofd uitvoering Maarten Aarts op de stoep met een bos bloemen en een speciaal T-shirt voor de jubilaris.  Samen toog het duo langs alle projecten waar Hendriks SGR aan het werk is. Na een lunch bij het Bomenpark in Heesch, werd de bijzondere dag bekroond met een borrel bij zalencentrum Merx in Berghem, waar alle (oud)collega's Jan de hand konden schudden. 

  1. Lot kermisfeesten Oss ligt opnieuw in handen van rechter
    PREMIUM
    ANALYSE

    Lot kermisfees­ten Oss ligt opnieuw in handen van rechter

    OSS - Het feest lijkt uit in de Eikenboomgaard in Oss. De bewoners die actievoeren tegen grote evenementen in de straat, weten zich sinds deze week gesteund door de rechter. Die geeft hen op alle punten gelijk in hun strijd tegen de vergunningen die de gemeente in 2017 verleende voor de Muziekboulevard en de kermisfeesten in de straat. De uitspraak heeft gevolgen voor komende evenementen. Partycrew, het bedrijf dat de festiviteiten organiseert, houdt voor augustus serieus rekening met het 'worstcasescenario': een kermis zonder feest in de straat.

Oss, Uden e.o.