Volledig scherm
© ED

Jarenlange celstraffen geëist tegen 'doorgewinterde criminelen' voor wapenbezit en drugsproductie

DEN BOSCH - Tegen twee mannen uit Geffen en Ravenstein is donderdagmiddag negen jaar cel geëist voor de productie van synthetische drugs en wapenbezit. Een Ossenaar hoorde 6,5 jaar cel tegen zich eisen, een andere man uit Geffen 4,5 jaar.

Justitie  eiste 15 maanden en 12 maanden tegen de andere twee verdachten in deze zaak. De zes mannen liepen op 23 oktober 2015 tegen de lamp toen de politie een inval deed in een loods bij Geffen.

Daar vond de politie een grote hoeveelheid chemicaliën voor het maken van synthetische drugs, maar ook acht automatische vuurwapens (Scorpions), verstopt in een aanhanger.

Justitie noemde de mannen eerder ‘doorgewinterde criminelen’ die zowel in drugs als in wapens handelden. De grondstoffen voor de drugs haalden ze voornamelijk in België. Eén van de laboratoria was aan de Zandstraat in Schaijk. Dat lab werd al op 3 oktober 2015 ontdekt, maar toen werd nog niemand aangehouden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lot kermisfeesten Oss ligt opnieuw in handen van rechter
    PREMIUM
    ANALYSE

    Lot kermisfees­ten Oss ligt opnieuw in handen van rechter

    OSS - Het feest lijkt uit in de Eikenboomgaard in Oss. De bewoners die actievoeren tegen grote evenementen in de straat, weten zich sinds deze week gesteund door de rechter. Die geeft hen op alle punten gelijk in hun strijd tegen de vergunningen die de gemeente in 2017 verleende voor de Muziekboulevard en de kermisfeesten in de straat. De uitspraak heeft gevolgen voor komende evenementen. Partycrew, het bedrijf dat de festiviteiten organiseert, houdt voor augustus serieus rekening met het 'worstcasescenario': een kermis zonder feest in de straat.

Oss, Uden e.o.