Volledig scherm
Paul Peters. © Jeroen Appels / Van Assendelft

‘Je moet nooit meteen opgeven bij een zuchtje tegenwind’

OSS - SP-man Paul Peters is ongeneeslijk ziek. Hij kreeg de diagnose eind 2013 en kijkt inmiddels niet meer dan een paar maanden vooruit. Dé Paul Peters, jaren SP-partijleider en fractievoorzitter in Oss en organisator op het landelijke partijbureau. „In januari is er een groot evenement van de SP. Maar ik moet realistisch zijn. Ik weet niet of ik daar nog bij kan zijn.”

Paul Peters zat van 1984 tot 2014 in de raad, was van 2007 tot 2013 fractievoorzitter en van 2008 tot 2015 lid van het landelijke Partijbestuur. Daarnaast organiseerde hij politiek cafe ZOUT, de Tribuneloop en Het 4de Beeld. Peters was een fervent hardloper en liep de marathon binnen de drie uur. Peters is nog steeds actief voor de SP, zowel plaatselijk als landelijk, maar wel op een lager pitje.

Geaccepteerd

Hij heeft het inmiddels geaccepteerd dat hij zo ziek is. "Ik sta het mezelf niet toe te blijven hangen in wat ik nu allemaal ga missen en hoe erg het allemaal is. Veel liever kijk ik wat ik heb gehad, welke mooie dingen ik heb meegemaakt. En het is belangrijk om leuke dingen te doen en in beweging te blijven.

Een uitgebreid interview met Paul Peters is te lezen in het Brabants Dagblad van woensdag 13 juli, editie Oss

Oss, Uden e.o.