Volledig scherm
Winnaar Jeroen Advocaat in juni, werkend aan Reis door de Ruimte © Zandsculpturenfestival Brabant

Jeroen Advocaat wint NK zandsculpturen in Oss

OSS - Zandkunstenaar Jeroen Advocaat is Nederlands Kampioen Zandsculpturen geworden. Hij won met zijn zandsculptuur Een Reis door de Ruimte, die hij maakte tijdens het Zandsculpturenfestival in Oss. Jeroen Advocaat werd reeds twee keer eerder Nederlands Kampioen. 

Het Osse Zandsculpturenfestival huisvestte dit jaar het NK. Tien deelnemers bouwden vanaf half juni hun beelden op. Het publiek bepaalde de winnaar door te stemmen op het mooiste werk. 

Zondag 8 oktober is de laatste dag dat het zandsculpturenfestival in het sheddakencomplex aan de Oostwal nog te bezoeken is. Deze laatste dag zijn blinden en slechtzienden welkom om de zandsculpturen te komen voelen.  Alle obstakels worden verwijderd, de sculpturen worden toegankelijk gemaakt en er zijn extra mensen aanwezig om bezoekers te begeleiden. 

Volledig scherm
Winnaar Jeroen Advocaat © Zansculpturenfestival Brabant
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”