Volledig scherm
Eerst wordt met alle aanwezigen het KeLaLokamplied gezongen. © B Vdlinden

Jeugdvakantieweek Neerloon, Overlangel en Keent van start

OVERLANGEL - Stichting Jeugdbelangel NOK. (Neerloon, Overlangel en Keent) houdt elk jaar meteen in de eerste week van de zomervakantie al de Jeugdvakantieweek. Evenals vorig jaar gaat de hele groep naar de accommodatie de Mineursberg in Reek. 38 kinderen blijven drie nachten slapen en de 21 kinderen van de onderbouw verblijven er vier dagen overdag. Omdat het aantal kinderen de laatste jaren is teruggelopen mocht ieder kind een vriendje, neefje of nichtje meenemen. 

Het verzamel- en vertrekpunt is de Bé Kampsbrink in Overlangel. Van daaruit worden de jongsten met een huifkar naar Reek vervoerd. De bovenbouw gaat met de fiets. Maar eerst wordt ieder jaar begonnen met het zingen van het kamplied 'KeLaLokamp' (Keent Langel Loon) waarmee al decennia lang de jeugdvakantieweek wordt ingeluid. 

Aan leiding geen gebrek. Naast twee koks en vijf bestuursleden fungeren achttien jongeren als leider. Het merendeel daarvan ging vorig jaar in oktober nog mee met het tienerkamp. Uiteraard zijn er allerlei activiteiten voorbereid waaronder hutten bouwen, sporten, bosspelen, lasergamen en uitstapjes naar het water. 

Donderdagavond zijn ouders en familieleden welkom tijdens de afsluiting. Voorzitter Anja Manders verzekerde dat de kinderen dan zelf met heel mooie voordrachten en andere stukjes voor de dag zullen komen.

Volledig scherm
De onderbouwkinderen maken kennis met hun leiders en leidsters. © B Vdlinden
Volledig scherm
Voorzitter Anja Manders legt de gang van zaken uit aan de KeLaLokinderen. © B Vdlinden

Oss, Uden e.o.