Volledig scherm
Kinderen vermaken zich op Herperduin. © Bert van der Linden

Jeugdvakantiewerk DDDDL viert zomercarnaval in de bossen op Herperduin

RAVENSTEIN - Terwijl de kinderen van de bovenbouw van het Jeugdvakantiewerk DDDDL - ofwel Deursen, Demen, Dieden, Dennenburg en NeerLangel - zich op het slaapkamp in Nistelrode vermaken, vieren de 45 kinderen uit groep 1 tot en met 4 dinsdag zomercarnaval op Herperduin. Veertien daarvan komen uit het naburige Haren.

Zand en water zijn ongetwijfeld de belangrijkste ingrediënten voor een geslaagd kinderkamp op Herperduin. De opdracht is weliswaar ‘zandsculpturen’ bouwen, maar het doel is lekker met water knoeien.

De huidige prins van het zogenaamde Schottelzakkenrijk, Camiel van Thiel, is een van de organisatoren van de jeugdvakantie-driedaagse. Vandaar dat er wordt voortgeborduurd op het thema carnaval, waarbij de kinderen woensdagmiddag tijdens de afsluiting met zelfgemaakte instrumentjes de polonaise gaan lopen.

  1. 'Chantage' overschaduwt zegen voor centrumplan Oss, alleen SP stemt tegen

    'Chantage' overschaduwt zegen voor centrumplan Oss, alleen SP stemt tegen

    OSS - Na een 'heel bijzondere avond' staat het licht op groen voor centrumplan Wal Kwartier. Op de SP na ging donderdagavond heel de gemeenteraad achter het plan staan om de oude V&D en de aanpalende pandenrij te slopen om plaats te maken voor nieuwbouw met plek voor winkels, woningen, horeca en cultuur. Op verzoek van de oppositie gingen donderdag nog geen knopen door over geld. Dat gebeurt in december, als er meer bekend is over de financiën van het pand.

Oss, Uden e.o.