Volledig scherm
Het team van Jong Geleerd won nipt de Machurse Kwis. © Mari van Rossem

'Jong Geleerd' wint nipt eerste Machurse Kwis met het rapportcijfer 7,3

MACHAREN - Het zinderde de hele zaterdag al in Macharen omdat de organisatie achter de Machurse Kwis had laten weten dat de uitslag een 'close call' zou worden. En dus was de ontlading enorm toen vlak voor middernacht het team van Jong Geleerd met slechts vier punten voorsprong op nummer 2, De Polder, de strijd in zijn voordeel had weten te beslechten. De Wijs(t)neuzen and Friends legden beslag op de derde plek.

De avond van de uitslag leverde een bomvol gemeenschapshuis De Bongerd op én een waar dorpsfeest voor jong en oud. In twee rondes behandelden de kwismakers een deel van de in totaal 445 antwoorden en drie grote (buiten)opdrachten. 

Met name het dictee van Marcel Bouwman leverde een waar slagveld op, waarbij meerdere teams boven de honderd fouten scoorden met als absoluut record dat ene (geheimgehouden) team dat tot 150 spelfouten kwam. Mooiste verbastering bleek het meervoud van 'relikwie' dat bij een enkeling een koninklijke 'reliqueen' werd.

De Poedelprijs, een heuse rode lantaarn, ging naar Ziedewel dat als rapportcijfer tot een afgeronde 4,8 kwam, terwijl de winnaars uitkwamen op een vette 7,3. Voor Jong Geleerd betekende de eerste plek niet alleen de eeuwige Machurse roem, ook kregen de kwissers de prachtig door Willemijn Denissen vormgegeven Machurse Hoan als wisselbeker met daarbij een dik gevulde kaasplank die meteen soldaat werd gemaakt. 

De organisatie sloot af met de mededeling dat er volgend jaar zeker een vervolg komt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.