Volledig scherm
PREMIUM
De chauffeur die de drie jongen zwanen aanreed, reed door zonder te stoppen. © C. Peeters

Jong zwaantje krepeert op straat: 'Er had toch iemand kunnen komen om het beestje een spuitje te geven?'

OSS - Drie jonge zwanen zijn vrijdagochtend rond 08.10 uur aan hun einde gekomen toen ze werden overreden op de Vivaldistraat in Oss. De dader reed door en liet de dieren aan hun lot over. De gewaarschuwde dierenambulance kwam niet door een gebrek aan vrijwilligers. Dat meldt C. Peeters uit Oss die na de aanrijding ter plaatse kwam.

Peeters reed in haar auto naar haar werk, toen ze door de Vivaldistraat reed en daar de zwanen zag liggen. Aan de kant van de weg stond een jonge vrouw die overstuur was. ,,Ik ben gestopt, wilde dat meisje van een jaar of twintig daar niet in haar eentje laten staan'', vertelt Peeters. ,,Twee zwanen waren dood, eentje leefde nog. Je kon zien dat het ongeluk net was gebeurd omdat het bloed er nog uit vloeide. Er waren nog meer mensen, maar niemand had het ongeluk zien gebeuren. Remsporen waren niet te zien.''

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”