Volledig scherm
Mees en Joes van de Crommenacker tijdens de repetitie voor NOIZZ. © W Gosselink

Jonge Erpenaren willen niet wachten met optreden

ERP - Met NOIZZ is er in Erp de mogelijkheid geschapen om de jeugd die wil zingen en musiceren een heus podium te bieden. In november moeten de kinderen klaar zijn voor het grote werk, een eigen promsconcert, maar ze kunnen bijna niet wachten tot het zover is.

NOIZZ The Youth Music Event is een initiatief van Thijs van Stiphout. ,,Er waren signalen dat de jeugd ook op het podium wil, maar nog niet kan deelnemen aan Lost In Music, het inmiddels heel populaire muziekevenement voor volwassenen. Vandaar de oprichting van NOIZZ, een paraplu waaronder we heel serieus samen met de kinderen toewerken naar hun optreden op een groot podium. Van groot belang is daarbij het respectvol omgaan met elkaar, het plezier in wat je doet en de samenwerking, en het groeien van zelfvertrouwen," aldus de organisatie.

Dit jaar waren er al audities, workshops en repetities. Deze week stonden de kinderen voor het eerst voor een groot orkest, het OBK opleidingsorkest met dirigent Remco Spierings. Zangcoach Neeltje van Doore gaf sturing aan de oefeningen in de grote zaal van partycentrum Van Haandel en stak met grote regelmaat een positieve duim in de lucht.

Koen van den Elsen (14) en Finn van Heijningen (10) zijn de enige mannen in de groep van ruim 20 deelnemers. ,,Hoe dat komt, zo weinig jongens? Geen idee. Ik vind het wel leuk, dat proces met die repetities, maar natuurlijk zie ik vooral uit naar het optreden in november," vertelt Koen kort na zijn oefenbeurt.

Oss, Uden e.o.