Volledig scherm
De schietpartij vond plaats aan de Narcishof in Oss. © Google Streetview

Justitie moet Martien Reuvers
uit Herpen al weer vrij laten; verdenking betrokkenheid moordaanslag niet weg

DEN BOSCH/HERPEN - Justitie moet Martien Reuvers uit Herpen op vrije voeten stellen. De 47-jarige man, leider van een beruchte woonwagenfamilie uit Oss en omgeving, wordt verdacht van betrokkenheid bij de moordaanslag die in april 2015 werd uitgevoerd op de Osse rijschoolhoudster Bianca van der H.

De verdenking staat nog kaarsrecht overeind, zegt een woordvoerster van justitie. Maar de rechter-commissaris zag donderdag te weinig reden om Reuvers nog langer vast te houden. Reuvers werd maandagmorgen in zijn woning in Herpen aangehouden . 

In de clinch

Reuvers, die geen bezwaar heeft tegen de volledige vermelding van zijn achternaam, ligt al jaren in de clinch met politie en justitie. In 2012 werd hij, net als zijn neef Toon, vrijgesproken van de moord op Ossenaar Hans van Geenen, die op de A73 bij Nijmegen doorzeefd werd met kogels. Bianca van der H. is de weduwe van Van Geenen, maar bekend is ook dat ze er een liefdesrelatie op na hield met Martien Reuvers.

De moordaanslag op de Osse mislukte omdat de kogel die de schutter afvuurde, slechts haar arm schampte. De 45-jarige Marco F. is inmiddels aangehouden, de politie denkt dat hij de schutter was. Martien Reuvers zou de opdrachtgever zijn geweest, maar Bianca van der H. liet maandag via haar advocaat weten dat ze zich daar niets bij kan voorstellen .  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”