Volledig scherm

Karmelieten na 125 jaar nog altijd zichtbaar in Oss

OSS - De karmelieten vieren dat ze al 125 jaar in Oss actief zijn: onlangs zag een persoonlijk getint gedenkboek het licht, in het Stadsarchief loopt een expositie en volgende week wordt Oss’ bekendste karmeliet, Titus Brandsma, ereburger van de stad. Nog altijd zijn her en der in Oss delen van de erfenis van de orde van de karmelieten zichtbaar.

Of het nu gaat om religieus erfgoed of om sociaal maatschappelijke ‘erfstukken’, wie goed om zich heen kijkt, ziet dat de karmelieten in die 125 jaar niet alleen voor gebed naar Oss kwamen. Want ook al viel de prachtige paterskerk aan de Molenstraat decennia geleden aan de slopershamer ten prooi, het TBL, het voormalige klooster aan de Verdistraat en de vroegere Scheppingskerk staan er nog steeds. Weliswaar kreeg menig gebouw een nieuwe bestemming, maar ze overleefden. Bovendien is de nieuwgevormde Titus Brandsmaparochie, bezuiden de spoorlijn, een levendig centrum van geloof en spiritualiteit.

Lees meer in het Brabants Dagblad van 30 oktober.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”