Volledig scherm
In 2015 stonden Nick en Simon op het podium van Muze Misse. © Peter van Huijkelom

Kartrekker van Muze Misse heeft nog een wensenlijstje

OSS - Penny Klamer-Suppers (67) is de regeltante, de kartrekker van Muze Misse. Al een decennium lang. Zondag viert het festival in het Jan Cunenpark haar tiende uitverkochte verjaardag.

De voormalig caféhoudster van Papillon stond in 1984 met haar man en twee andere café-eigenaars (van Hertog Jan en Lollipop) aan de wieg van PopOss, Muze Misses voorloper. Toen haar compagnons er in 2006 de brui aan gaven, ging Klamer alleen door: zo werd Muze Misse geboren. „Ik wilde het over een heel andere boeg gooien. PopOss was puur regionaal, op Muze Misse wilde ik alleen bekende namen. Het hele festival zat al in mijn hoofd.”

Echt festival voor Oss
De frontlady, die zelf ook ooit als artiest op het podium stond, zag het helder voor zich. „Ik wilde een écht festival voor Osse mensen, zodat ze van dichtbij grote bands konden zien zonder naar Amsterdam te hoeven rijden. Best ambitieus, ja. Maar ik dacht dat het me wel zou lukken.”

En ja, Klamers droom werd werkelijkheid. Inmiddels haalt het festival de limiet van 6000 bezoekers met gemak. „Tien jaar geleden had ik dat nooit gedacht, wel gehoopt natuurlijk. Ik heb mijn doel behaald. Al streef ik altijd nog naar meer.”

Extra concert
Klamer heeft nog een wensenlijstje over. „Nog een buitenlandse act, of een oude rocker. Een concert op de vooravond van het festival zou ook gaaf zijn; nu bouw je alles op voor één dag, toch zonde. Maar de opzet houd ik het liefst hetzelfde. Groot zijn maar klein blijven, dat is de kunst. Mensen komen naar Muze voor het reüniegevoel.”

Lees vrijdag in Brabants Dagblad, editie Oss en omgeving, een uitgebreid interview met Penny Klamer-Suppers.

Oss, Uden e.o.