Volledig scherm
Even opfrissen onder de regendouche © Bert van der Linden

KeLaLokamp van jeugdvakantiewerk weer van start in Reek

OVERLANGEL - Het jeugdvakantiewerk van Ke(ent), (Over)Langel en (Neer)Loon ofwel het KeLaLokamp heeft de tenten opgeslagen op de Mineursberg in Reek. In totaal 48 kinderen van de bovenbouw en zestien van de onderbouw vieren van maandag tot en met donderdag vakantie onder de noemer ‘Daar zit muziek in’.

Omdat het aantal kinderen in deze dorpen terugloopt, mochten er ook vriendjes en vriendinnetjes van de scholen in Herpen en Ravenstein aansluiten.

Piepers
De bovenbouw en leiding hebben een zogenaamd dag- en nachtkamp wat inhoudt dat er ook voor ruim 65 personen gekookt wordt. Dinsdag bestaat de maaltijd uit zelfgemaakte rundvleessoep, piepers met erwten, wortelen en gehakt en als toetje ijs met door gelegenheidskok Rogier zelf geplukte biologische bessen. Hij zwaait met Femke en Monique de pollepel. Verder staat er deze week onder meer macaroni en hamburgers op het menu.

Kamp
De kinderen worden dagelijks bezocht door de zeer muzikale mevrouw Ridalala die helaas in de Efteling al haar noten is kwijt geraakt. Zo goed als zeker liggen die in de bossen rond en op het kamp. Aan de kinderen de taak om tijdens allerlei spelen deze noten te vinden zodat op donderdag tijdens de afsluiting toch een mooie muzikale hulde gebracht kan worden aan de ouders.

De bovenbouw krijgt daarvoor zelfs twee professionele workshops. Dinsdagavond komt Kidz-dj de kinderen de eerste beginselen van het echte discotheekwerk bijbrengen en donderdag krijgt de hele meute een lesje freestyle samba-drumming.

Volledig scherm
De gitaar moet nog wel worden gepimpt. © Bert van der Linden
Volledig scherm
Piepers jassen voor ruim 65 hongerige magen. © Bert van der Linden

Oss, Uden e.o.