Volledig scherm
PREMIUM
Kermissnoep, foto ter illustratie. © ANP

Kermis Maren-Kessel nieuw leven ingeblazen

MAREN-KESSEL - Tot teleurstelling van de lokale horeca en kernraad is de Marense kermis al jaren niet meer wat het geweest is. Inwoners komen er amper nog. De kernraad is hierdoor in gesprek gegaan met de uitbater van café De Sleutel om activiteiten te bundelen om de Marense kermis te koesteren. ,,Ik vrees dat het anders over een jaar of twee, drie is afgelopen met de kermis als we op deze voet verder gaan."

De kermissen in de regio die wél floreren hebben volgens Loek van Laarhoven, voorzitter kernraad één ding gemeen: ze hebben verschillende activiteiten voor alle leeftijdsgroepen en 'levende' muziek op het kermisterrein. Een werkgroep werd opgetuigd en heeft in de voorbije periode de nodige tijd doorbracht om diverse ideeën en kleinschalige initiatieven voor alle leeftijdsgroepen te combineren die samen mét de kermisattracties resulteren in een nieuwe kermisopzet voor het dorp Maren-Kessel. Ook het bestuur van het gilde, de senioren, enkele vrijwilligers en de basisschooldirectie omarmen de nieuwe ideeën en hebben hun medewerking toegezegd.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”