Volledig scherm
De ruimte van Speelgoedland wordt ingericht in het pand waar tot april V&D en La Place in huisden. © Paul Driessen/BD

Kerstspullen, bedden en speelgoed in voormalig V&D-pand in Oss

OSS - Er komt langzaam maar zeker weer leven in het voormalige pand van de failliete warenhuisketen V&D in Oss. Top1Toys bezet de hoek waar restaurant La Place zat en opent in september outletwinkel Speelgoedland. De zaak blijft daar in elk geval een jaar zitten, zo is het plan.

Volgens verschillende bronnen komen er in het pand op termijn ook twee tijdelijke winkels bij voor bedden en kerstspullen. „Ook een sportwinkel, diverse kledingformules en een meubelfabriek tonen interesse”, meldt Sander Aarts namens pandeigenaar Van Deursen Group uit Rosmalen.

De vastgoedman ontkent de komst van de winkels voor bedden en kerstartikelen niet. „Maar ik bevestig ook niets en kom daar later op terug.”

  1. Oss stond lijnrecht tegenover de provincie in besluit mestfabriek: 'Maar wij zijn verantwoordelijk'

    Oss stond lijnrecht tegenover de provincie in besluit mestfabriek: 'Maar wij zijn ver­ant­woor­de­lijk'

    OSS - ,,Als overheden hoor je niet op deze manier tegenover elkaar te staan. Maar als het gaat om de belangen van de inwoners van Oss, dan zijn wij verantwoordelijk." Met deze woorden motiveert wethouder Johan van der Schoot het besluit om een dam op te werpen tegen de komst van een mestfabriek naar Oss. Daarmee gaat de gemeente lijnrecht in tegen de provincie, die deze fabriek juist aan de Osse haven wil hebben. 

Oss, Uden e.o.