Volledig scherm
© anp

Kickbokser Berghem ontkent straatmishandeling in Oss

OSS - Een 28-jarige man uit Berghem ontkende woensdag bij zijn hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch dat hij in de Teugenaarsstraat op 25 maart 2016 een 58-jarige Ossenaar sloeg en in het gezicht trapte. De rechtbank veroordeelde de man in februari tot 42 maanden cel.

Een getuige zag hoe de dader het slachtoffer in het gezicht schopte. De man toonde een mes aan deze getuige en maande hem het veld te ruimen. De dader rende daarna zelf weg en trok de bivakmuts van zijn hoofd. Hij zag niet dat er in de straat een camera hing, waardoor hij met zijn gezicht in beeld kwam. Drie agenten herkenden in de vluchtende man een 28-jarige kickbokser uit Berghem. Hij ontkent zelf dat hij degene op de beelden is.

De rechtbank veroordeelde de Ossenaar begin dit jaar tot 3,5 jaar gevangenisstraf. Het Openbaar Ministerie vond die straf te laag en eiste woensdagmiddag zes maanden extra.

De Berghemmer verzette zich in hoger beroep ook tegen een andere veroordeling voor een poging tot doodslag. In de gevangenis in Grave zou de man in 2013 een trap tegen het hoofd van een medegevangene hebben gegeven. De verdachte bekende wel dat hij dit slachtoffer had geslagen. ,,Daar heb ik spijt van. Maar ik heb die man niet in het gezicht geschopt." Uitspraak over veertien dagen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.