Volledig scherm
© Rachelle Suppers/BD

Kijkdag Berghemse verzamelaar druk bezocht

BERGHEM - Nog voor lunchtijd zijn er al honderd geïnteresseerden en nieuwsgierigen geweest die naar de verzameling van Berghemnaar Bert den Brok zijn komen kijken. Nu kan de veiling van zijn 2000 kavels pas echt los.

Op de 'misse' pronken zijn twee historische pareltjes op vier wielen: een glimmende brandweerwagen uit 1954 en een Canadees artillerievoertuig uit de Tweede Wereldoorlog. BVA Auctions - de partij die de spullen van Den Brok veilt - heeft het nog nooit gezien. ,,Dit is uniek. We hebben nog nooit gezien dat één persoon zoveel spullen in de veiling doet en dat het zo geordend is. En zoveel mensen op een kijkdag, dat is ook echt uniek", vertelt een veilingmedewerkster van BVA.

Den Brok verzamelde de spullen de afgelopen jaren omdat 'hij toch plek overhad'. Maar nu is er een ontwikkelingsplan voor het terrein achter zijn ouderlijk huis en moet alles opgeruimd worden. Van brocant tot een kanon uit de Tweede Wereldoorlog en van een oude caféinventaris tot auto-onderdelen: alles moet weg. De veiling van 2000 kavels loopt tot 28 november.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.