Volledig scherm
Brilduikers. © Commons.wikipedia.org/ Dick Daniels

Kinderboerderij in Oss tijdelijk dicht vanwege vogelgriep

OSS - Kinderboerderij De Elzenhoek sluit vanaf donderdag uit voorzorg een paar dagen de deuren vanwege de vogelgriep. Dat meldt de Osse kinderboerderij op Facebook.

De kinderboerderij blijft uit voorzorg tot en met zondag 20 november gesloten. ,,Vanuit de overheid zijn vandaag aangescherpte maatregelen afgekondigd. Voor de veiligheid van onze vogels en de bezoekers hebben we daarom besloten om een paar dagen dicht te gaan", staat in een bericht op Facebook te lezen. Maandag 21 november hoopt de kinderboerderij weer open te gaan voor bezoekers.

Ophokplicht
De afgelopen weken werden op verschillende plekken in Europa vogels ontdekt die de zeer besmettelijke H5N8-variant van de vogelziekte bij zich droegen. Het ministerie van Economische Zaken heeft daarom voor alle pluimveebedrijven een ophok- en afschermplicht ingesteld. Ook mogen bezoekers van kinderboerderijen en dierentuinen niet meer in contact komen met de vogels.

Woensdag maakte safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek bekend dat de 700 vogels in het park voorlopig binnen moeten blijven.

Oss, Uden e.o.