Volledig scherm
Bij deze tent konden kinderen van basisschool De Toermalijn een pakje drinken en een stroopwafel halen. © Roy van den Busken

Kinderen lopen met gezellig grote groep door Heesch

HEESCH - De Heesche jeugd, van jong tot oud, loopt vanaf woensdagavond de avonddriedaagse. De jaarlijkse traditie betekent voor honderden kinderen een ferme uitdaging. Drie dagen lang vijf, tien of vijftien kilometer door het dorp met vrienden, vriendinnen, vaders en moeders op zoek naar de mooiste plekjes.

Aan het Emmahof in Heesch was woensdagavond een post, waarbij de leerlingen van de diverse scholen bij hun eigen juffen, meesters en vertegenwoordigers van de ouderraad getrakteerd werden op drinken en een koek. Nieuw was dit jaar de aanwezigheid van Scouting Heesch. Kinderen konden tijdens hun korte pauze een marshmallow roosteren boven het kampvuur. Iets dat ook massaal gebeurde. Daarnaast konden ze op de foto met een mascotte.

Nadat een grote groep kinderen was gepasseerd, kwam men erachter dat dit alleen nog maar de mensen waren die de vijf kilometer liepen. De kinderen die tien kilometer aflegden, moesten nog komen.

Ook donderdag en vrijdag lopen de vele kinderen nog door Heesch. En dan wacht de deelnemers die alle dagen hebben gelopen een welverdiende medaille.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”