Volledig scherm
Juf Pleun in beraad met haar groep 8 van 't Schrijverke. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Kinderen uit Herpen kwissen hun eigen schoolkamp bij elkaar

HERPEN - Groep 8 van basisschool ’t Schrijverke in Herpen zamelt de centjes voor het schoolkamp zelf in met een heuse dorpskwis. En die had Herpen nog geen.

Pannenkoeken bakken? Lootjes verkopen? Alsjeblieft zeg! Groep 8 van basisschool ’t Schrijverke moest toch een leukere manier kunnen bedenken om het schoolkamp te bekostigen. En dus staken de leerlingen de koppen bij elkaar en kwamen op de proppen met de Herpse Familiequiz. Al maanden zijn de kinderen druk met de voorbereidingen zodat alles op zondag 8 april vlotjes verloopt.

De oogst van al dat harde werk kan je gerust indrukwekkend noemen. Er ligt al een prachtig logo, een schat aan vragen en een sponsorlijst met meer dan dertig bedrijfsnamen. ,,We hebben het verdeeld in groepjes”, zegt Ward die belast is met de sponsoring. ,,Wij gaan bijvoorbeeld elke vrijdagmiddag samen met een ouder langs bij bedrijven om te vragen of ze willen sponsoren. Dan vernoemen wij ze op onze site of ze krijgen er een vraag in het boekje voor terug.”

De voorbije weken hebben de leerlingen ook nog echt wat geleerd. Bijvoorbeeld over de geschiedenis van hun dorp, het schrijven van formele e-mails en natuurlijk rekenen. Zo’n kwis moeten ze elk jaar houden, zou je zeggen. Het enige obstakel is dat de kinderen volgend jaar allemaal doorstromen naar de middelbare school. En als het in hun vrije tijd moet, zonder de bezielende leiding van juf Pleun, wordt zo’n kwis maken plots een heel ander verhaal. ,,Maar de volgende groep acht mag het stokje best overnemen”, zegt Renske. ,,Dat vinden wij helemaal geen probleem.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement