Volledig scherm
De gevonden granaat uit de Tweede Wereldoorlog.

Kinderen vinden granaat Tweede Wereldoorlog Maren-Kessel

MAREN-KESSEL – Aan de Marensedijk in Maren-Kessel is afgelopen zaterdag een granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

De 13-jarige Jens Bayens uit Lith en Bo Hanegraaf (12) uit Maren-Kessel deden hun vondst met een metaaldetector.

Na een signaal en een klein stukje graven werd door hen een granaat gevonden. Volgens de ingeschakelde Explosieven Verkenner gaat het om een 17 ponder pantser brisant uit de Tweede Wereldoorlog. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zal de granaat later deze week ontmantelen.

De kinderen en omgeving liepen geen gevaar. Tijdens de bevrijding in 1944 is de omgeving van Maren-Kessel flink beschadigd door beschieting met granaten.

Volledig scherm
Jens Bayens (links) en Bo Hanegraaf (rechts) vonden de granaat met een metaaldetector.
  1. Rechter over feest in Eikenboomgaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’
    PREMIUM

    Rechter over feest in Eikenboom­gaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’

    OSS – Het blijft tot volgende week onzeker of en hoe de Muziekboulevard in de Eikenboomgaard in Oss door mag gaan. Het straatfeest staat gepland op Hemelvaartsdag 10 mei, maar twee bewoners probeerden woensdag in de rechtbank een stokje te steken voor het evenement waar zij zo veel geluidsoverlast van ervaren. De organisatie achter het muziekfeest in de Eikenboomgaard smacht naar duidelijkheid en wees voorzieningenrechter J. Lie op de enorme belangen. Zij beloofde volgende week met haar uitspraak te komen.

Oss, Uden e.o.