Jorg Visser in een stal met jongvee.
Volledig scherm
Jorg Visser in een stal met jongvee. © Maarten van den Hurk / BD

Koeien houden blijft óók de hobby van melkveehouder Jorg Visser

OSS - Nog een jaartje studeren en dan wordt Jorg Visser (23) thuis dé man op het gezinsbedrijf in Oss, een boerderij met 340 melkkoeien. ,,Als ik klaar ben met school dan ga ik thuis steeds meer de leiding nemen. Ons pap geeft mij die kans en ik wil het.”

Of hij dan ineens bij de grootste koeienboeren van Oss hoort? Jorg reageert met een verbaasde blik: ,,Daar zijn wij helemaal niet mee bezig! Dat interesseert me ook niks, al zouden wij de kleinste zijn. Wij doen wat we leuk vinden.”

Zijn familie geeft hem de ruimte en zijn ouders willen nog een x aantal jaren mee blijven werken. Jorg zelf zal heel veel lange dagen gaan maken. Een boer krijgt het niet cadeau: ,,Ik sta elke morgen om kwart voor vijf op en ben ’s avonds pas rond acht uur weer binnen.” Hij voetbalt nog wel wat bij de Maaskantse Boys maar voor een echte, serieuze hobby ontbreekt de tijd. Wacht even, lacht Jorg: ,,Koeien houden is ook mijn hobby hoor!”

Maar hoeveel uren hij ook draait, in zijn eentje kan hij geen 340 koeien melken. In zijn hoofd gaat het al vaak over de toekomst van het bedrijf: ,,Als ons pap ooit minder zou gaan werken dan zal er een tweede knecht in het bedrijf moeten komen. En daarvoor is 340 koeien eigenlijk weer te weinig.”

Jorg Visser.
Volledig scherm
Jorg Visser. © Maarten van den Hurk / BD