Volledig scherm
Annie van Wanrooij wandelt met haar schoonzus Ria richting C&A, maar moet haar route op dit punt wijzigen. © Rachelle Suppers

Koornstraat: Oeps, uw rolstoel kan hier niet door

Ma 12 mrt: Ik was onderweg van Taverne Silvas in de Peperstraat naar de volgende Rockronde-locatie in de Kerkstraat toen ik afgelopen zaterdag tegen misschien wel de meest idiote situatie aanliep die ik de afgelopen tijd heb gezien in Oss. Het was me nog nooit opgevallen hoe ongelukkig deze situatie in de Koornstraat is.

'Belachelijk'

Terwijl ik op de stoep richting Kerkstraat loop, zie ik twee dames die moeite hebben hun pad te vervolgen. ,,Dit kan toch niet”, roept de ene dame uit. Zij duwt de rolstoel van haar schoonzus Ria, maar zit klem tussen een lantaarnpaal en een regenpijp. De tussenruimte is te smal voor een rolstoel. We proberen samen nog wat met schuin doorsteken, maar dat is tevergeefs. ,,Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt”, zucht de dame die de rolstoel duwt. Ze vertelt later dat ze Annie van Wanrooij heet. ,,Ria woont in verzorgingshuis Katwijk. Ik ga iedere zaterdag een eindje met haar wandelen”, vertelt ze. ,,Ik was nu onderweg naar de C&A. Ik dacht even om de stad heen te lopen, maar dat gaat dus niet. Echt belachelijk.”

Even 'om'

Even de stoep af gaat ook niet, daar is de stoeprand veel te hoog voor. Mopperend zet Annie Ria in haar achteruit en rolt ze haar meters terug om daar over te steken. Ver zal ze aan de overkant van de stoep ook niet komen, want ook daar is het deel naast de Grote Kerk te smal voor een rolstoel. Dat wordt een wandelingetje over de straat dus.

En ik moet er ook een beetje van zuchten. Welke koekwaus bedenkt er nu dat je een lantaarnpaal recht tegenover een regenpijp moet zetten? Of andersom natuurlijk. Hoe dan ook, het is nogal ongelukkig op deze manier. Doet me een beetje denken aan het voetpad aan de Gasstraat bij het station dat plots ophoudt met bestaan.

Maar misschien heeft één van de flyerende politici in de stad zaterdag ook wel opgemerkt hoe ongelukkig deze lantaarnpaal staat en kan hij of zij ervoor zorgen dat Annie en Ria binnenkort gewoon via deze route naar de C&A kunnen? Het is tenslotte campagnetijd. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement