Volledig scherm
Ricardo Hamers geeft de Impact een wasbeurt. © BD

Kopie rampattractie staat ook op kermis in Oss: 'Slechte reclame is ook reclame'

OSS - Op de Osse kermis, die donderdagmiddag start, staat een attractie die verdacht veel lijkt op het apparaat waarmee eind juli een dodelijk ongeluk gebeurde in Amerika. ,,Het zijn dezelfde bewegingen, maar een andere fabrikant", zegt Ricardo Hamers, exploitant van slingerattractie Impact die een plek heeft op parkeerterrein De Wal. 

,,Toen ik het filmpje van het ongeluk zag, dacht ik eerst aan trucage. Ik moest het een paar keer zien om het te geloven", zegt Hamers.

Het bleek waar te zijn: door roest aan de binnenkant van een balk schoot een van de bakken los en smakten mensen tegen de grond. Dat daarbij zelfs een dode viel, weerhoudt kermisklanten er niet van om in de Impact te gaan, merkte exploitant Hamers toen hij begin augustus in Sneek stond. ,,Integendeel. Er zijn mensen die zeggen: 'hé, dit is hetzelfde spul, doe mij snel een kaartje'. Slechte reclame is ook reclame..." 

ZIE OOK: Kermisattractie Chaos draait weer, mét aanpassing: 'Ik heb 2,5 week in onzekerheid gezeten'

Attractie Impact is zo veilig als ze kan zijn, zegt Hamers. Hij heeft afgelopen winter röntgenfoto's laten maken om mogelijke interne slijtage op te sporen. ,,Alles was goed. Het is superveilig. Als je je spul niet vertrouwt, moet je er niet mee draaien."

Oss, Uden e.o.