Volledig scherm
Op de website Ik Zoek Baas wordt Bor in het zonnetje gezet om extra aandacht te vragen voor hem.

Krijgt Mechelse herder Bor een spuitje of wordt hij geadopteerd? (video)

OSS - Hij zit al meer dan een jaar in Dierenopvang Maasland in Oss, de Mechelse herder Bor. Zondag plaatsten medewerkers van het asiel een bericht op Facebook dat ze met hun handen in het haar zitten en Bor een spuitje willen laten geven. Wat volgde waren tal van doodsbedreigingen naar medewerkers en vrijwilligers van het asiel én steunbetuigingen, zo schrijft het asiel.

Bor gaat erg achteruit, omdat hij te veel stress zou hebben van het leven in het asiel, schreef de opvang in het bericht. ,,Hij blijft nu rondjes lopen in de kennel, hij zit continu te blaffen, op de speelweide loopt hij blaffend zijn standaard rondje en springt voortdurend tegen de hekken omhoog en hij wil met enige regelmaat niet meer eten als hij in zijn kennel zit", schreef de opvang. Na uitgebreid overleg werd besloten dat een spuitje de enige oplossing was, omdat 'het voor het welzijn van Bor beter is om hem uit zijn geestelijk lijden te verlossen'.

Varkens en moordenaars
Het bericht riep meer dan 150 reacties op. ,,De recensies op onze Facebookpagina zijn ernstig en liegen er niet om. Natuurlijk mogen mensen hun mening geven maar medewerkers beschuldigen van het zijn van een 'doodseskader', varkens en moordenaars gaat toch erg ver en raakt ons allemaal in het diepst van onze ziel", reageerden de medewerkers.

Reacties
Ook stroomden de steunbetuigingen aan het asiel binnen. ,,Ik schrik hier enorm van! En zeker niet van jullie verhaal, Dierenopvang Maasland, maar wel van de sommige walgelijke reacties!", schrijft Jessica Kramer. Anderen dragen ideeën aan. Chantal de Prouw: ,,Is een uitwisseling met een ander asiel geen idee. De asielen van de DB doen dat geregeld als honden te lang in het asiel blijven."

Dinsdagmiddag maakten de medewerkers van de opvang bekend dat ze in gesprek zijn met een serieuze kandidaat die Bor een nieuw en vertrouwd plekje wil geven. Tot die tijd zal de herder in ieder geval geen spuitje krijgen.