Volledig scherm
Schetsontwerp van de nieuwe rotonde voor Museum Jan Cunen aan de Molenstraat in Oss. © Gemeente Oss

Kromzwaard siert nieuwe rotonde voor museum Oss

OSS - De nieuwe rotonde voor Museum Jan Cunen wordt uitgedost met een replica van de bekendste archeologische vondst van Oss: het kromzwaard. Ook de wijnemmer waar het kromzwaard zich in bevond, speelt een rol in het ontwerp voor de nieuwe rotonde aan de Raadhuislaan, Molenstraat en de Oostwal. 

Die wegen gaan in de komende jaren op de schop en het huidige kruispunt maakt plaats voor een rotonde. Het college neemt op korte termijn een besluit over de vergunningaanvraag voor deze werkzaamheden. Wethouders Gé Wagemakers en Johan van der Schoot presenteren woensdag het ontwerp voor het toekomstige verkeersplein.

Rotondekunst

De replica's van het kromzwaard en de wijnemmer maken onderdeel uit van een groter project voor rotondekunst in Oss. De gemeente pakt binnenkort ook twee rotondes aan de Kennedybaan aan. Op de ene krijgt het kunstwerk De Waterdrager een prominentere plek, op de andere komt onder meer een kleine versie van de Osse watertoren te staan. 

Zo volgen er meer van de in totaal 32 rotondes in Oss. De kunstwerken samen vertellen het verhaal van Oss, van prehistorie tot industrie. Bij elk van de themarotondes komt een informatiebord te staan en worden stoelen of bankjes neergezet zodat recreanten er even bij kunnen gaan zitten. De gemeente wil de kunstwerken met elkaar verbinden door een fietstocht.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”