Volledig scherm
PREMIUM
Stein (links) en Jop met een deel van hun kunstwerk. © Mari van Rossem

Kunst uit oud ijzer in Oss; zelfs de goot van meneer Wim verdween in de vis

OSS - Hoe je van oud ijzer prachtige kunstwerken kunt maken: leerlingen van de afdeling metaal van Hooghuis-Zuid showen hun kennis, kunde en fantasie in een expositie bij K26.

Bijna schrobden ze in een vloek en een scheet de groene aanslag van de oude zinken dakgoot voordat ze die lassend in hun kunstwerk wilden verwerken. Maar Heeschenaar Stein van Dongen (17) en Jop Verreijt (16) uit Herpen kregen een 'no go' van hun docent Wim van Dorst. ,,Hij had dat gootje, dat na een verbouwing bij hem thuis was blijven liggen, meegebracht en vond dat dat groenige juist zo mooi paste bij onze creatie. Helemaal terecht", stelt Stein, die aan het einde van het vorige schooljaar als eerste met het kunstproject begon.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”