Volledig scherm
Het bamboekunstwerk Parthenon aan de Maas vanuit de lucht gezien. Op de achtergrond ligt Megen © Ferry van Zandvoort

Kunstenaar zet streep door bamboeproject in Megen

MEGEN - Antoon Versteegde zet een dikke streep door Luxor aan de Maas in Megen. De bamboekunstenaar uit Volkel stelt dat zijn ambitieuze project ‘van zijn lang zal ze leven niet meer doorgaat’. „In elk geval niet in Megen of onder de vlag van stichting Mater Mosa.”

De frustratie zit hoog bij Versteegde. In januari 2014 ontvouwde hij zijn plannen voor een 260 meter lang bamboekunstwerk naar het voorbeeld van de Egyptische Luxortempel. Een jaar later bleek dat een maat te groot en schoof Versteegde het project twee jaar vooruit. Het kleinere bamboekunstwerk dat hij in 2015 bouwde in Megen ging gebukt onder geldgebrek, noodweer en een sjofele organisatie.

Jan Willem Rodenburg, voorzitter van stichting Mater Mosa, had de hoop voor Luxor aan de Maas nog niet op gegeven. „Al ligt het niet voor de hand dat het doorgaat. Zeker als de kunstenaar zegt dat hij niet meedoet, acht ik die kans niet erg groot.”

  1. 'Chantage' overschaduwt zegen voor centrumplan Oss, alleen SP stemt tegen

    'Chantage' overschaduwt zegen voor centrumplan Oss, alleen SP stemt tegen

    OSS - Na een 'heel bijzondere avond' staat het licht op groen voor centrumplan Wal Kwartier. Op de SP na ging donderdagavond heel de gemeenteraad achter het plan staan om de oude V&D en de aanpalende pandenrij te slopen om plaats te maken voor nieuwbouw met plek voor winkels, woningen, horeca en cultuur. Op verzoek van de oppositie gingen donderdag nog geen knopen door over geld. Dat gebeurt in december, als er meer bekend is over de financiën van het pand.

Oss, Uden e.o.