Volledig scherm

'Kunstgrasvelden in Oss voldoen aan wetgeving'

OSS – De rubberkorrels op kunstgrasvelden in Oss voldoen aan de Europese wetgeving. Dat zou blijken uit een onderzoek van de gemeente. Er is volgens de gemeente dan ook geen reden om te stoppen met sporten op de velden.

De mogelijke gezondheidsrisico’s van spelen op kunstgrasvelden met rubberkorrels houdt zoveel mensen bezig dat Oss het landelijke onderzoek niet afwachtte maar zelf actie ondernam en een eigen onderzoek instelde.

Volgens de gemeente bevestigen de resultaten wat al bekend was over het rubbergranulaat op de kunstgrasvelden. Onder meer het RIVM, de KNVB en GGD hebben aangegeven dat er op basis van de huidige gegevens geen reden is om te stoppen met sporten op de kunstgrasvelden. De gemeente en de voetbalverenigingen in Oss volgen dat standpunt.

Vervolgonderzoek
De gemeente benadrukt dat geen gezondheidsonderzoek is gedaan. Dat wordt gedaan door het RIVM, dat op 31 oktober is gestart met het onderzoek. Die resultaten worden eind dit jaar verwacht.

De eerste resultaten gaan over velden bij Sv TOP, Oss’20, RKSV Margriet en Berghem Sport en de pannaveldjes van RKSV Margriet, FC Schadewijk, Maaskantse Boys en VV Ravenstein. De onderzoeksresultaten van het pannaveldje van CITO komen later. Ook de resultaten van een onderzoek naar het gehalte aan zware metalen volgen nog.

Oss, Uden e.o.