Volledig scherm
Reuser's inzending: Are you 'toking' to me? © Mari van Rossem

Kunstschilder Nol Reuser gaat voor titel 'Schilderij van het jaar 2017'

LITH - Ook al begon het als een 'gebbetje', nu de Lithse kunstschilder Nol Reuser al weken op de eerste plek van het 'Schilderij van het jaar 2017' prijkt, wil-ie toch wel meer.

Dochter Kim meldde haar 72-jarige vader aan met het schilderij Are you 'tokking' to me? dat bij haar thuis aan de muur hangt. ,,Puur spontaan stuurde ze een foto in", lacht Reuser, die weet dat collega Anita de Baaij uit Oss een van zijn concurrenten is.

,,Het gaat hier natuurlijk wel om de Publieksprijs; mensen kunnen dus op mijn schilderij stemmen als ze naar de website gaan. De teller staat nu al op iets meer dan 300 en nummer twee volgt op ruime afstand. Bij de vakjury deed ik het trouwens minder: die vond mijn klapstuk van een hele serie kunstwerken in de serie Rare Vogels - uitgevoerd in olie, acryl en gemengde technieken - niet goed genoeg voor een nominatie bij de beste vijftig inzendingen. Maar daar zit ik niet mee: als het publiek mijn rare vogel het leukste van ruim duizend schilderijen vindt, dan ga ik alsnog strijden om de algehele titel."

Reuser is inmiddels volop 'aan het ronselen', geeft-ie ruiterlijk toe. Kunststudenten in het Noordbrabants Museum, verpleegsters in het Udense ziekenhuis en koffiedrinkers op een willekeurig terras: ,,Wie ik ook tegenkom, ik laat mijn schilderij zien en vraag of ze willen stemmen. Een vliegende kraai - of die nu tokt of niet - vangt altijd wat."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Trauma na het spoordrama: Marijke (32) en haar dochtertje (3) zijn Slachtofferhulp 'eeuwig dankbaar'

    Trauma na het spoordrama: Marijke (32) en haar dochtertje (3) zijn Slachtof­fer­hulp 'eeuwig dankbaar'

    OSS - Getuige zijn van een vreselijk drama. Niemand hoopt het ooit mee te maken, maar voor Marijke van Laarhoven (32) liep het even helemaal anders. Zij raakte donderdag, samen met haar 3-jarig dochtertje, direct betrokken bij het Osse spoordrama. De twee waren zo van slag dat ze direct naar Slachtofferhulp zijn gegaan. ,,Deze mensen ben ik voor de rest van mijn leven dankbaar."

Oss, Uden e.o.