Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Lagere strafeis na gedeeltelijke bekentenis Osse inbraakverdachte

DEN BOSCH/LITH - Een 24-jarige Ossenaar, die is veroordeeld voor een serie inbraken in Vught, Lith, Nistelrode en Genderen, heeft woensdagmiddag alsnog een groot deel van de inbraken bekend. 

De man vertelde dat hij door de maanden die hij in voorarrest had doorgebracht tot inkeer was gekomen en nu mee wilde werken met de reclassering. Eerder beriep hij zich op zijn zwijgrecht. 

Het Openbaar Ministerie besloot vanwege de 'veranderde proceshouding' een twee maanden lichtere straf te eisen, dan de rechtbank in eerste instantie had opgelegd: een gevangenisstraf van 48 maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

De Ossenaar bekende niet alle beschuldigen: de verdachte zei bijvoorbeeld dat hij niet in de gaten had dat de eigenaar van een woning in Lith, waar hij op 2 maart 2016 had ingebroken, aan zijn autoportier was gaan hangen, waardoor deze gewond raakte.

  1. Nieuw bestuur vv Ravenstein neemt fusieopdracht met SDDl over

    Nieuw bestuur vv Ravenstein neemt fusieopdracht met SDDl over

    RAVENSTEIN - Voetbalvereniging Ravenstein heeft een nieuw bestuur. Peter Buijink staat vanaf nu aan het hoofd van de vereniging. Hij volgt Marco Suppers op. Suppers leidde de club de afgelopen zes jaar. Hij wist de club samen met het enige andere bestuurslid Sjoerd Ouwens uit de rode cijfers te krijgen. Onder zijn leiding ook werd de jeugdafdeling samengevoegd met die van SDDL uit demen. Een complete fusie van beide clubs staat voorlopig in de ijskast. 

Oss, Uden e.o.