Volledig scherm
© Thinkstock

Landelijke uitvaartorganisatie wil crematorium aan Willibrordusweg Oss

OSS - Een landelijk uitvaartbedrijf heeft zijn oog laten vallen op landgoed Hissehaag aan de Willibrordusweg voor de vestiging van een crematorium in Oss. Dat meldt Paul Vos, die het landgoed namens de eigenaren verkoopt. Vos schuift dit alternatief voor een crematorium aan de Julianasingel nadrukkelijk naar voren. 

De plannen voor de vestiging van een crematorium bij uitvaartonderneming Van Lith op de hoek Docfalaan-Julianasingel liggen van meet af aan onder vuur van omwonenden. Anderhalve week geleden werd bekend dat onderhandeld wordt met tegenstander en naaste buurman Herbert van Essen over aankoop van zijn woning en grond. Daarmee zou de benodigde ruimte voor vestiging van het crematorium moeten worden gecreëerd. 

Volgens Vos kan het allemaal veel goedkoper en makkelijker, met een beter resultaat. ,,Het betreffende landgoed beslaat 7,7 hectare. Rust, ruimte en natuur zijn hier ruimschoots voorhanden. Deze locatie is vergelijkbaar met de plekken waar in Rosmalen en Uden crematoria zijn gevestigd. Een landelijke uitvaartonderneming heeft serieuze belangstelling en voorziet geen problemen met de ruimtelijke procedure voor deze plek." 

Het Osse gemeentebestuur meldde eind vorige maand dat er een doorbraak nabij was bij de plannen voor de locatie Juliansingel-Docfalaan. Aanstaande dinsdag staat het onderwerp op de agenda van het college van B en W. Vos denkt dat hij op tijd is met het naar voren schuiven van de locatie Willibrordusweg. ,,Zolang de ruimtelijke procedure voor een crematorium niet in gang is gezet, is de race niet gelopen. Onze locatie scoort in alle opzichten beter dan de locatie bij het mortuarium van Van Lith. Dat is in mijn ogen van meet af aan een opportunistische keuze geweest. De betreffende ondernemer heeft er sinds 2014 ook weinig haast mee gemaakt om tot realisatie te komen." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement