Volledig scherm
Schippersfamilie Dooms wacht met een lading tarwe bij een ligplaats in het kanaal. © Maarten van de Rakt / BD

'Langzaam verbetering in Osse haven'

OSS - ,,De Osse haven heeft een slechte reputatie, maar er zit stilletjes aan verbetering in.'' Dat zegt Jos Leijten, regiocoördinator van branche-organisatie Koninklijke BLN-Schuttevaer.

Begin 2015 trokken schippers bij de gemeente aan de bel. Ze klaagden over de plaatsing en aantal ligplaatsen, de autosteiger, lantaarnpalen die het niet doen, rotte meerpalen en onhygiënische toestanden door huisvuilopslag.

,,Eerst was er met de gemeente niet te praten. Nu hebben we redelijk goed contact. De nieuwe havenmeester en havenbeheerder pakken de zaken goed aan'', constateert Leijten.

Ook schippersvrouw Lilian Markgraaf signaleert: ,,Het is er in Oss zeker op vooruitgegaan.'' De hoogte van het havengeld zit haar wel dwars, ook omdat de gemeente de ligtijd wil inkrimpen.

Dinsdag in het Brabants Dagblad, editie Oss: De Osse haven, aflevering zes.

  1. Oss stond lijnrecht tegenover de provincie in besluit mestfabriek: 'Maar wij zijn verantwoordelijk'

    Oss stond lijnrecht tegenover de provincie in besluit mestfabriek: 'Maar wij zijn ver­ant­woor­de­lijk'

    OSS - ,,Als overheden hoor je niet op deze manier tegenover elkaar te staan. Maar als het gaat om de belangen van de inwoners van Oss, dan zijn wij verantwoordelijk." Met deze woorden motiveert wethouder Johan van der Schoot het besluit om een dam op te werpen tegen de komst van een mestfabriek naar Oss. Daarmee gaat de gemeente lijnrecht in tegen de provincie, die deze fabriek juist aan de Osse haven wil hebben. 

Oss, Uden e.o.