Volledig scherm
© Ruud Rogier

Lars van Kan (28) uit Ravenstein hoeft niet meer in het veld te staan

RAVENSTEIN - Vaak zouden voetbaltrainers, qua leeftijd, vader van de spelers in hun selectie kunnen zijn. Lars van Kan, volgend jaar de hoofdcoach van VV Ravenstein, niet. Hij wordt op zijn 28e voor de groep gezet.

Lars van Kan is niet alleen Ravensteiner, maar ook een man van de club. Vanaf zijn vijfde speelt hij bij VV Ravenstein, waarvan de laatste tien jaar in het eerste team. Dat iemand uit eigen gelederen trainer wordt, is precies zoals de voetbalvereniging in de kleine stad het graag ziet. En toch is de aanstelling opvallend.

Enkel
Waarom wil hij niet gewoon in het veld staan tussen zijn leeftijdsgenoten? “Ten eerste omdat ik al een paar jaar last heb van mijn enkel. Ik kan wel voetballen, maar niet zonder pijn. Maar ik vind dit ook gewoon een mooie uitdaging.”

Prijs
Maar hoe straks verder? Want, als er niets geks gebeurt, fuseert VV Ravenstein volgend jaar met SDDL en verhuist het naar Demen. “Het lijkt me niet logisch dat ik coach van de fusieclub ga worden. Dat kan iemand van buitenaf het beste gaan doen. Dit gaat nu over één jaar. Ons doel is om de club, met allemaal eigen jongens, een zo mooi mogelijk afscheid geven. Hopelijk met een prijsje.”

Oss, Uden e.o.