Volledig scherm
Tijdens een presentatie werden de ideeën getoond. © Paul Driessen / BD

Leerlingen TBL laten creativiteit los op Osse binnenstad

OSS - Derdejaars leerlingen van het TBL onderzoeken de komende dagen hoe de binnenstad van Oss aantrekkelijker kan. Ze spuien ideeën, luisteren naar ambtenaren en centrummanager Jack van Lieshout, gaan de stad in en doen online inspiratie op.

Komende maandagmiddag presenteren ze hun beste ideeën, in de hoop dat daar ook echt iets mee gebeurt.

Pokémon
De scholieren weten met de opdracht wel raad, blijkt vrijdagochtend uit een eerste inventarisatie. Via een app op hun mobieltjes mogen ze suggesties doen en die verschijnen vervolgens naast elkaar op het digitale schoolbord. Een greep uit wat de jongeren in de stad willen zien: een KFC, McDonald’s, hippe winkels, muziekfestivals, buitenzwembad, metrolijn, gamecentrum en een Primark. En met stip op nummer 1: een Pokéstop, een soort aanvulpunt in het razendpopulaire spelletje Pokémon Go.

Denktank
Cultuurhuis Ondernemers en politici discussiëren in Oss al maanden over het kwakkelende winkelcentrum. Ook schooldirecteur Tom Brocks doet daarbij een duit in het zakje. Hij zit in een denktank die brainstormt over een cultuurhuis in de binnenstad. Die groep neemt haar tijd en komt in het najaar naar buiten met de eerste resultaten.

Volledig scherm
Pokéstop sprong er tussenuit bij de ideeën © Paul Driessen / BD

Oss, Uden e.o.