Volledig scherm
Ayla van den Boom, Loes van de Burgt en Renate van Orsouw © Tom Vos/BD

Leerlingen uit Oss en Veghel maken zich op voor ontmoeting met de paus

OSS/VEGHEL - Nieuwe mensen ontmoeten, een nieuwe cultuur proeven. De Nistelrodese Renate van Orsouw (15), vwo-leerlinge van het Osse Maaslandcollege, heeft zin in de aanstaande reis naar Rome en haar eventuele ontmoeting met de paus.

In totaal gaan honderd leerlingen van OMO-scholen in Brabant mee. Ook negen scholieren van het Maaslandcollege in Oss en het Fioretti College en het Zwijsen College in Veghel.

Of het tot een persoonlijke ontmoeting met de paus komt is niet zeker, maar ze gaan in ieder geval op audiëntie bij de geestelijk leider tijdens de Nederlandse dag, onderdeel van het Jaar van de Barmhartigheid. De leerlingen van OMO gaan óók naar Rome in verband met het eeuwfeest van deze katholieke onderwijsorganisatie. De reis is van 13 tot en met 18 november.

Onder anderen ook de 15-jarigen Ayla van den Boom (havo, 4) uit Oss en Loes van de Burgt (mavo, 4) uit Ravenstein van het Maaslandcollege kijken uit naar de ontmoeting met Franciscus. Ayla: „Ik ben zelf niet katholiek maar heb veel respect voor de kerk. Misschien bestond Jezus niet eens maar kijk eens welke invloed er vanuit is gegaan." Loes van de Burgt is zelf protestants. Ze gaat vooral voor de cultuur op reis. "Ik wil later ook een creatief vak gaan doen." Loes wil officier worden in het leger. "Mensen helpen, bijvoorbeeld op uitzending in het buitenland."

Oss, Uden e.o.