Volledig scherm
Leerlingen fietsen op de rotonde vaak tegen de richting in. © Ruud Rogier

Leerlingen zorgen voor fietsoverlast bij Macharen

MACHAREN - Een grote groep leerlingen zorgt voor een onveilige verkeerssituatie op de rotonde van Macharen. De politie heeft hier verschillende klachten over ontvangen.

Elke ochtend komt er een grote groep leerlingen vanuit Megen/Maasbommel die de rotonde van Macharen niet netjes driekwart neemt maar de verkorte route pakt, tegen het verkeer op de rotonde in. Vervolgens komen zij terecht aan de linkerzijde van de Macharense-Osseweg richting Oss. Op die manier fietsen zij tegen het andere fietsverkeer in.

Nut
Bij de politie zijn daarover klachten binnengekomen, bevestigt een woordvoerder. Ook bij de gemeente Oss is het probleem bekend. "Het gaat hier duidelijk om onveilig gedrag. Het is moeilijk om dat met ‘technische’ maatregelen te veranderen. Extra borden of verkeerstekens hebben geen nut”, reageert een woordvoerder van de gemeente Oss.

Politie
"De fietsers kennen de regels hoe ze zich moeten gedragen op een rotonde. Het lijkt erop dat zij deze regels bewust negeren. Handhaven is het enige dat kan helpen; dat is een zaak van de politie.”

Oss, Uden e.o.