Volledig scherm
De eerste kunstwerken staan inmiddels op de legale graffiti-muur © Domien van der Meijden

Legale graffiti-muur Oss in gebruik genomen

OSS - Oss heeft na jaren eindelijk een plek waar graffitikunstenaars naar hartenlust legaal kunnen werken aan hun eigen kunstwerken.

Bij jongerencentrum 't Honk werd zondag een kale betonnen muur in gebruik genomen als graffitimuur. Tot nu toe moesten Osse kunstenaars uitwijken naar Den Bosch, Rosmalen of Liempde om muren te bespuiten.

Kunst
In samenwerking met Kings of Colors en de gemeente Oss is nu een legale muur bij 't Honk geplaatst. Zondag werden de eerste kunstwerken erop gespoten.

Plannen
Zo'n 1,5 jaar geleden zijn Jan-Henk van Ieperen (King of Colors) en Bart de Ruijter (BME Graphics) naar de gemeente Oss gestapt voor een plek om legaal graffiti te spuiten. Volgens Van Ieperen had de gemeente al langer plannen voor zo'n plek, maar kwam het nog niet tot uitvoering.

Regels
Vanaf maandag is de muur voor iedereen te gebruiken, maar daar zijn wel regels aan verbonden, liet De Ruijter eerder al weten. ,,Respect voor elkaars werk hebben is het belangrijkste. Verder mag er niet over iemands werk heen gespoten worden als het er nog maar net staat."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”