Volledig scherm
Lege schappen bij Albert Heijn in Berghem. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Lege schappen in Albert Heijn Berghem door miljoenenschuld: uitbater dik in het rood

BERGHEM - Supermarktexploitant Gerrit van Noort draait al jaren zwaar verlies op zijn Albert Heijnwinkels in Berghem en Leiden. Dat blijkt uit de jaarrekeningen over 2014 en 2015 die de holding heeft gedeponeerd. 

Gerrit van Noort Holding BV had in 2013 nog een positief eigen vermogen van ruim 6 ton. In 2014 was dit positief saldo verdampt en noteerde de holding een negatief eigen vermogen van ruim 1.1 miljoen euro. Een jaar later was dit opgelopen naar bijna 1,6 miljoen. De jaarrekening over 2016 is nog niet gedeponeerd. 

Wil je ook op de hoogte blijven en ons volgen via Whatsapp? App dan BD AAN naar 06-82658689. 

Levering gestaakt

Dagblad De Telegraaf meldt dat Van Noort een miljoenenschuld heeft bij Albert Heijn en dat de supermarktketen om die reden de levering aan de franchisenemer heeft gestaakt. Ook de supermarkt in Leiden kampt met lege schappen. Van Noort zou in deze stad erg veel last hebben van supermarkt Hoogvliet die zich naast zijn Albert Heijn heeft gevestigd.

De financiële problemen bij Van Noort komen op het moment dat de winkel in Berghem op het punt staat te verhuizen naar een groter onderkomen in nieuwbouwcomplex De Berghse. Projectontwikkelaar Rialto rekent op een langdurige huurovereenkomst voor de winkelruimte met Van Noort. Rialto heeft ook al een probleem met een aantal kopers van appartementen in het complex. Deze waren vooraf al aan wooncorporatie Mooiland toegezegd.

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!