Volledig scherm
© Jaap van der Doelen

Lievekamp deelt 2.200 gratis kaarten uit voor shows in bijzonder jubileumweekend

OSS - Theater De Lievekamp pakt uit in het jubileumweekend van 22 en 23 september. Twee dagen lang zijn tal van voorstellingen gratis te bezoeken. In het theater én daarbuiten. 

De Lievekamp bestaat op donderdag 20 september precies 50 jaar. Die dag viert het personeel een jubileumfeestje, de avond erna is een gala. In het weekend trakteert het theater de rest van de stad op een uitgebreid programma. In de verschillende zalen van de schouwburg beklimmen professionals en amateurs het podium. Op het grasveld naast de ingang verrijst een buitenpodium. In een speciale dubbeldekker kunnen de jongste bezoekers zich uitleven met allerhande activiteiten.  

Het hele weekend lang staan bovendien bijna alle deuren van het theater open. Bezoekers kunnen dan zelf een kijkje nemen in bijvoorbeeld de kleedkamers en technische ruimtes. Daarmee sluit De Lievekamp aan op de populaire rondleidingen die sinds een paar jaar in het theater worden gegeven. 

Pubquiz

Volledig scherm
Coen Bais, directeur van De Lievekamp. © Ruud Rogier Fotobureau

Op zaterdagavond staan de Crazy Piano's in de grote zaal. Dan wordt ook een theaterpubquiz gehouden met maximaal dertig teams. Op zondag komt de Backstage Comedy Tour naar Oss. Liefst tien grappenmakers treden dan op in de orkestbak, de coulissen en het magazijn. Javier Guzman is daar in elk geval bij. 

Meest trots is de organisatie misschien nog wel op een vijftal intieme workshops van bekende artiesten. Maaike Widdershoven vertelt een handvol belangstellenden bijvoorbeeld over musical, Björn van der Doelen over zijn liedjes en Leon van der Zanden over cabaret.

Sparen

Het jubileumweekend kost De Lievekamp al met al zo'n 70.000 euro. Het grootste deel van dat bedrag heeft het theater zelf gespaard. De rest wordt geschonken door de Rabobank, gemeente Oss en Bubin. 

Vanaf zaterdag 1 september zijn plaatsen voor alle voorstellingen in het jubileumweekend gratis te reserveren via de site van de Lievekamp. Tussen 11.00 en 16.00 uur is ook de theaterkassa geopend. Per persoon zijn maximaal vier kaarten per voorstelling aan te vragen. Bij het theater verwachten ze dat het storm zal lopen. 

Met een speciale prijsvraag is bovendien een zogeheten Golden Ticket te verdienen. De winnaar krijgt een jaar lang twee gratis kaartjes voor elke voorstelling in het theater. De vraag: hoeveel bezoekers bezochten het theater in totaal De Lievekamp?