Volledig scherm
Vrijwilliger brandweerlieden Willie Kocken (li) en Hans Reijers hebben een koninklijke onderscheiding gekregen. © Ruud Rogier

Lintje voor brandweermannen Reijers en Kocken van korps Oss

OSS - Ze zijn samen goed voor meer dan zestig jaar ervaring bij de vrijwillige brandweer in Oss: Hans Reijers en Willie Kocken. Voor die inzet werden ze vrijdagavond koninklijk onderscheiden. Het tweetal neemt binnenkort afscheid van het korps.

Hans Reijers is sinds juli 1991 lid van de vrijwillige brandweer. Hij stopt er op 1 november mee. Willie Kocken is zelfs al sinds december 1980 bij de vrijwillige brandweer. Hij zet er een maand later dan zijn collega eveneens een punt achter, op 1 december aanstaande. Volgens de gemeente Oss hebben beide mannen een waardevolle bijdrage geleverd aan het korps. Met hun jarenlange inzet hebben ze bovendien hun steentje bijgedragen aan de openbare veiligheid in Oss en verre omgeving.

De heren zijn beide benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Loco-burgmeester Frank den Brok heeft hen het lintje opgespeld. De uitreiking vond plaats in de brandweerkazerne, aan de Wethouder van Eschstraat in Oss.

Oss, Uden e.o.