Volledig scherm
© Merel van de Glind

Lithse fanfare gaat op naar de honderd

LITH - ,,Vijfennegentig jaar geleden stapte een tiental de pastorie binnen met het idee een muziekvereniging te starten. Ze hadden toestemming van de kerk nodig. Die zegen kregen ze en zo startte Sint Lambertus in 1921 met de pastoor en de kapelaan in het bestuur”, vertelt Anke Wiegmans-van Lent die zaterdagavond het verjaardagsconcert van de Lithse fanfare presenteerde in De Hoeve.

Voorzitter Ad Sterkens benadrukte het belang van de jeugdorkest. ,,Op naar de honderd!”, zei hij, waarna het publiek de fanfare toe zong met een welgemeend ‘Lang zal ze leven’.

Het orkest nam de luisteraars mee naar de Schotse Hooglanden, maar zal ook sinterklaas heimwee bezorgd hebben met het Spaanse En Aranjuez con tu amor. Muzikale vrienden ondersteunden het orkest.

Zo droeg Ad van Amstel ‘Het Dorp’ op aan zijn vader Marinus, die meer dan 60 jaar lid was van de fanfare. Edwin van Mook liet als Sir Paul ‘Live and let die’ horen met Lucia Mulder als bondvrouw aan zijn zijde. Freek Verwegen liet het plenzen met een gitaarsolo in ‘November Rain’. Feestband Hopp!? sloot de avond af.

Volledig scherm
© Merel van de Glind/BD

Oss, Uden e.o.