Volledig scherm
Een deel van het centrum van Oss is zaterdag een kinderboerderij © Joop van Rossem

Lokaal proviand op tafel bij Boerenstreekmarkt in Osse centrum

OSS - Met als motto 'Tuinders zijn onmisbaar voor gezonde streekproducten' vormde het Osse Walplein zaterdag het decor voor de tweede Boerenstreekmarkt.

Tijdens deze markt kon het winkelende publiek proeven en kennismaken allerlei prodcten uit de nabije omgeving zoals kaas, bier, fruit, paddestoelen en vlees. Grootste trekpleister was Bert's Farm waar vooral de jeugdige bezoekers een kijkje kwamen nemen om de dieren te kunnen aaien en knuffelen.

'Te vroeg voor hamburgers'
Anita Loeffen is een van de lokale ondernemers. Zij is van biologische varkenshouderij De Tuinlangel uit Macharen en verkoopt hamburgers. "In de ochtenduren heb ik voornamelijk hamburgers voor thuis verkocht, het was nog te vroeg om ze hier op te eten. Maar ik heb wel aan veel belangstellenden onze manier van werken kunnen uitleggen. Die houdt in dat varkens bij ons buiten verblijven en dat ons bedrijf kleinschalig is. Iedereen die wil mag bij ons rondkijken."

Naast de Boerenstreekmarkt kon er een bezoekje worden gebracht aan poppentheater Ronzebons in de Galerij, waar een voorstelling over natuur werd gepresenteerd.

Volledig scherm
Vanachter kraampjes brengen verkopers hun streekproducten aan de man © Joop van Rossem

Oss, Uden e.o.