Volledig scherm
Tessa Ebbers

Maaltijdbox in de maak met lokale producten uit Oss

OSS - Een doos met kant-en-klaar eten uit Oss, om te delen met vrienden, buren, familie of zakenrelaties. De jonge onderneemster Tessa Ebbers werkt aan de ontwikkeling van een echte Osse maaltijdbox.

Maar alleen eten is er niet bij. De doos komt alleen in meerdere porties. Het begon als een idee van Dalco-directeur Marian Wagemakers en wordt nu met behulp van Osse ondernemers en instellingen verder ontwikkeld door Tessa Ebbers uit Vught. Zij studeerde fooddesign aan de HAS en kwam tijdens haar studie weer in Oss terecht, waar ze geboren is en lang gewoond heeft.

Het idee van een maaltijddoos met lokale producten die door boeren, producenten en koks uit de regio gemaakt zijn, sprak haar aan, maar het mocht geen kopie van dozen als HelloFresh of tafeltje-dekje worden. ,,Hierbij gaat het vooral om het ontmoeten. Samen een laatste hand leggen aan de maaltijd en dan genieten. En ook Osse ondernemers hebben er iets aan."

Ondersteuning
Ebbers krijgt financiële ondersteuning van Agrifood Capital, De Kracht van Oss en de provincie. Ook de gemeente Oss, HAS Hogeschool en de Talentencampus ondersteunen het idee en ze krijgt als startende ondernemer begeleiding van Sprangers Communicatie en Starters Succes Oss. Donderdag geeft Ebbers uitleg aan Osse leveranciers, producenten en koks tijdens een bijeenkomst in de theaterzaal van het Hooghuis in Oss. Het eindresultaat wordt in oktober, tijdens de Dutch Agrifood Week, bekend gemaakt.

Oss, Uden e.o.