Volledig scherm
Een dijk vol lopers tijdens een eerdere editie van de Maasdijkmarathon. © Peter van Huijkelom

Maasdijkmarathon verder als De Maasdijk: 'Alle kernen tussen 't Wild en Keent doen mee'

OSS - De Maasdijkmarathon wordt volgend jaar op een heel andere leest geschoeid dan de editie van dit jaar. Het evenement is omgedoopt tot 'De Maasdijk', vindt voortaan op één dag plaats en houdt de lange, slingerende dijk en alle aangrenzende kernen aan als rode draad. 

Afgelopen jaar was er veel kritiek op de laatste opzet van de Maasdijkmarathon: het parcours was verlegd richting Oss, sportpark De Rusheuvel was gekozen als start- en finishplaats, van de Maasdijk werd nog maar een paar kilometer gebruikt en de meeste stadjes en dorpen aan de dijk werden niet betrokken bij het evenement.   

Elfstedentocht

Tijdens de volgende editie staan de kernen langs de dijk juist centraal, aldus de nieuwe voorzitter Jeroen Ulijn. ,,Wij verwachten dan wel dat elke kern ook werk maakt van een eigen programma. Net zoals elke plaats op de route van de Elfstedentocht zijn eigen invulling geeft aan het evenement." Hij benadrukt dat ook de dorpjes voorbij Ravenstein een rol kunnen spelen. ,,Overlangel, Neerloon en Keent horen er ook bij." 

Met de naamswijziging naar De Maasdijk  moet het brede karakter van het evenement beter tot uiting komen. Ulijn: ,,De marathon is maar één onderdeel. Er wordt ook gewandeld, geskeelerd, hardgelopen over kortere afstanden en we hebben een triatlon. In de volksmond werd het evenement trouwens al langer 'De Maasdijk' genoemd. Door alles op één dag te laten plaatsvinden geven we meer samenhang aan alle onderdelen en dat komt de sfeer ten goede."  

2 november

Op 2 november geeft het nieuwe bestuur in gemeenschapshuis Acropolis in Megen het startsein voor de organisatie van De Maasdijk. ,,We hopen dan heel veel deelnemers, vrijwilligers, verenigingen, ondernemers en sponsors te mogen verwelkomen. Alleen als we er samen de schouders onder zetten kunnen we dit prachtige evenement tot een succes maken." Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via de Facebookpagina van het evenement. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.